Se Sunniva Roses foredrag om kjernefysikk! - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Se Sunniva Roses foredrag om kjernefysikk!

Se Sunniva Roses foredrag om kjernefysikk!

- Allerede grekerne hadde en idé om atomet, naturens minstedel. Så utgangspunktet for vitenskapen er en filosofisk idé, det syns jeg er utrolig, sier Sunniva Rose (bildet), doktorgradsstipendiat i kjernefysikk ved Universitetet i Oslo, som holdt foredrag under Oslo bokfestival i september. Se foredraget hennes ved å gå inn i denne saken.

28.11.2013

Sunniva Rose er rosablogger og opptatt av lipgloss, mote og interiør. Hun er også doktorgradstipendiat i kjernefysikk på Universitetet i Oslo, og forsker blant annet på bruk av thorium i kjernekraftverk. Hun har også mottatt NFFs debutantstipend for å skrive en bok om kjernefysikk.

Hun forteller i foredraget sitt om atomet, atomkjernen og hvordan kjernefysikerne har kartlagt atomkjernen. Visste du forholdet mellom atomkjernen og atomet er som forholdet mellom et sandkorn og et cruiseskip, atomet er 100.000 ganger større enn atomkjernen. Hun fortalte også om kjernekraftverk, Einsteins ligning E=mc2 og og Rutherfords gullfolieeksperiment.

Dette foredraget er en kjærlighetserklæring til faget kjernefysikk! Se hele foredraget ved å klikke her.

Foredragene under Oslo bokfestival ble til i samarbeid med NFF, og finansiert av Fritt Ord. Foredragene ble filmet av NRK Skole og legges ut etterhvert på NRKs nettsider.

Menu