Populærvitenskapelig jubel i Molde - Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening
Populærvitenskapelig jubel i Molde

Populærvitenskapelig jubel i Molde

Da den nye foredragsserien Popvit startet opp med aller første foredrag tirsdag 14. august i det nye kulturhuset i Molde, var salen fylt til siste stol. Over 200 moldensere møtte fram for å høre professor og forfatter Per Fugelli snakke om døden. – Det handler om å ikke være redd for å tenke nytt, sier Evy Sisilie Bergum (t.h.) ved Biblioteket i Molde, som er initiativtager til Popvit. Popvit arrangeres i samarbeid med NFF ved Hege Langballe Andersen (t.v.) og Høgskolen i Molde.

16.08. 2012

- Kan en bevissthet om døden berike livet? begynte professor i samfunnsmedisin og profilert samfunnsdebattant Per Fugelli sitt foredrag for de over 200 frammøtte i Molde kulturhus. Latteren satt løst hos publikum da forfatteren av Døden, skal vi danse? humoristisk, anekdotisk og filosofisk fortalte om sitt forhold til døden, helsevesenet og kreftsykdommen, samt reflekterte rundt forholdet til døden i moderne kultur.
- Jeg har reist rundt i landet som en misjonær for å gjenopplive døden. Og det kommer veldig mye folk, dette treffer noe dypt, forteller Per Fugelli etter foredraget.
- Jeg visste at det ville komme mange, men så mange…? sier Evy Sisilie Bergum, som er initiativtager til prosjektet Popvit, en foredragsserie om populærvitenskapelige temaer, som arrangeres for første gang denne høsten.

Personlig sakprosa

Høsten fortsetter med sakprosaforfattere som Simen Ekern, Per Bjørn Foros og Simen Tveitereid på programmet. Alle foredragene skal relatere til fagene på Høgskolen i Molde, og en rekke NFF-forfattere er booket inn.
- Gode navn trekker, selvfølgelig, også har jeg troen på å gjøre sakprosaen levende for folk. Jeg ble inspirert av det de gjør med å formidle sakprosa på Trondheim bibliotek, og jeg tror flere bibliotek kan gjør dette – dette foredraget viser jo at det ikke blir noe mindre personlig og nært av at det er sakprosa, sier Bergum.

- Vi synes dette er en veldig fin måte å formidle sakprosa på, og håper at andre biblioteker i Norge vil følge etter, sier Hege Langballe Andersen, konsulent i NFF, som har vært med å utforme programmet.
Publikum var begeistret etter Popvit-foredraget, og lystne på mer.
- Jeg leste om det i avisen og vil gjerne komme på flere foredrag. Dette var et nytt og annerledes konsept, sier førskolelærer Gunvor Sæter som hadde kommet for å høre på.
- Ja, dette var annerledes, og det var spennende med dialog med foredragsholderen etterpå, jeg håper de får til mer av det, sier Janne Kristin Eide som hadde tatt med datteren Marte Kvam Eide på foredraget.

Se Biblioteket i Molde sine nettsider ved å trykke her!

Se hele programmet og les mer om Popvit ved å trykke her!

Begge foto: Hilde Østby

Menu

===== DATATABLES (SORTING)=====